Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/LayerSlider/wp/widgets.php on line 4 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 257 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/relate_posts_widget.php on line 86 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/latest_posts_menu.php on line 104 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Alex Rasmussen: Presset fjernede min glæde ved banecykling
logo
CyclingLive
"Velkommen til CyclingLive. Vi er Danmarks nye cykelside. Her får du alt det bedste fra de danske ryttere helt fra ungdomsrækkerne til de professionelle. Vi er ude og dække en række af de danske løb på de danske landeveje, og vi følger også kvindecykling og banecykling tæt. Endnu engang velkommen til CyclingLive. Sammen brænder vi for cykelsporten!
Læs mere her →
Facebook
Alex Rasmussen: Presset fjernede min glæde ved banecykling
17524
page,page-id-17524,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Alex Rasmussen: Presset fjernede min glæde ved banecykling

Alex Rasmussen

CyclingLive fangede efter femte dag ved 6-dagesløbet i Ballerup Alex Rasmussen til en kort snak om en stor karriere, der tirsdag går på hæld

 

 

Alex Rasmussen har de sidste mange år tegnet dansk banecykling. En af hans mange store var verdensmesterskabet i scratch, som han på overbevisende vis vandt i 2010. Derudover har han vundet 6-dagesløbet i Ballerup hele fem gange.
Efter dette års udgave er det dog slut. En karriere stor karriere går på hæld.

 

 

Det bliver dog ikke nødvendigvis med vemod, at fynboen, der for alvor gjorde opmærksom på sig selv som rytter på Team Saxo Bank fra 2009 til 2010, kigger fremad:

-Lige nu er det bare fedt, at det er sidste omgang i min karriere på banen i morgen. Lige nu er jeg bare træt, siger Alex Rasmussen til CyclingLive ved 6-dagesløbet i Ballerup

-Men der går nok lidt tid, før jeg begynder at savne det – hvis jeg begynder at savne det. Jeg er rimelig afklaret med det, fordi jeg vandt sidste år. Det var egentlig en lidt ambivalent følelse, for der var et stort pres for at vinde, så der var ikke den samme glæde ved at vinde, som der har været de andre gange.

 

 

At køre med det legendariske par nummer syv har de sidste år været en større hæmsko end motivation for den nu 32-årige banelegende:

-Efter at vi vandt med par nummer syv, så synes jeg egentligt, at der har været konstant pres på. Enten vandt vi eller også har det været en fiasko. Det har fjernet lidt af min glæde.

-Til 6-dagesløbet har det altid været lidt ”Nå, I vinder vel også i år”. Så der har ikke rigtigt været noget at køre for, har jeg følt. Det har været lidt et pres, og det har fjernet noget af glæden.

 

 

Det er noget stor at køre med par nummer syv ved 6-dagesløbet i Ballerup. Det har det været i mange år, og vil være i mange år fremover. Men for Rasmussen var det aldrig rigtigt en drøm:

-Drivet har så været, at jeg elsker at køre på banen, og at 6-dagesløbet er noget særligt. Men jeg er mere til VM end til 6-dagesmesterskaber. Jeg har ikke drømt om at blive par nummer syv, siden jeg var en lille dreng, som Michael (Mørkøv, red.) har. Jeg har drømt om at blive verdensmester.

 

 

Som modsætning til 6-dagesløbet har Alex Rasmussen altid holdt af mesterskaber:

-Til et VM er det altid en sensation at blive verdensmester, også selvom, man er en af favoritterne, så er det ikke en fiasko, hvis ikke man er blandt de bedste.

 

 

Dette års udgave af 6-dagesløbet har så budt på en lidt mere afslappet tilgang til konkurrencen. Det at have det sjovt, at nyde cykelløb og gøre hvad han ville har været noget af det vigtigste, som karrieren lakker mod enden:

-I år er det mere afslappet. Intet pres og jeg nyder det. Jeg kan køre når jeg har lyst, og lade vær, når jeg har ondt i benene.

 

 

Og spørger man ind til hvad, der så egentligt har været det største i karrieren, ja så er det altså heller ikke det folkekære baneløb i Ballerup, som den nu snart tidligere professionelle cykelrytter fremhæver:

-Hvis jeg ser tilbage på min egen karriere er det største højdepunkt på landevejen nok at være dansk mester i Roskilde. Det er sådan en titel, som er fed at have. Derudover er det på banen at blive verdensmester på hjemmebane i 2010. Det der med at have det danske publikum i ryggen ved VM, det er nok ikke noget, som kommer til at ske alt for tit. Også selvom vi får mange store danske mesterskaber til landet.

 

 

Fremtiden byder dog på ikke helt uvante rammer. Han skal fremover hjælpe blandt andet Rasmus Staghøj og Dennis Ritter med at kommentere banecykling for TV2 – og så bliver 6-dagesløbet i Ballerup i sluppet fuldstændigt:

-Fremadrettet vil jeg gerne kommentere mere for TV2, og lave nogle events for mit eget firma. Næste år regner jeg så med at komme tilbage, når jeg har fået strikket et godt foredrag sammen for VIP’erne om 6-dagesløbets historie, par nummer syvs historie og min egen historie, slutter en afklaret Alex Rasmussen af inden han i morgen lukker et stort kapitel i sit liv, og tager hul på et nyt.

 

(Skrevet af Alfred Winther Groth)