Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/LayerSlider/wp/widgets.php on line 4 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 257 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/relate_posts_widget.php on line 86 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/latest_posts_menu.php on line 104 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 EM-vinder Casper Folsach: Aldrig ude af form. Casper Folsach. Frederik.
logo
CyclingLive
"Velkommen til CyclingLive. Vi er Danmarks nye cykelside. Her får du alt det bedste fra de danske ryttere helt fra ungdomsrækkerne til de professionelle. Vi er ude og dække en række af de danske løb på de danske landeveje, og vi følger også kvindecykling og banecykling tæt. Endnu engang velkommen til CyclingLive. Sammen brænder vi for cykelsporten!
Læs mere her →
Facebook
EM-vinder Casper Folsach: Aldrig ude af form. Casper Folsach. Frederik.
17552
page,page-id-17552,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

EM-vinder Casper Folsach: Aldrig ude af form

Casper Folsach

Casper Folsach slog i den grad sit navn fast på den internationale scene i sidste sæson. Ved 6-dagesløbet i Ballerup viste han prøver på hvorfor, han er SÅ suveræn.

Den 2. november 2016 blev Casper Folsach overlegent Europamester i Derny Pace, da han med hele to runder til nærmeste forfølger satte al modstand til vægs. Det skete i Ballerup Super Arena foran 2600 mennesker. Mandag aften viste Europamesteren så prøver på sit talent, da vandt det sidste Derny Pace ved 6-dagesløbet i Ballerup. Michael Mørkøv var lige ved at snuppe sejren, men Folsach gav sig fuldt ud. Og det lykkedes! Han slog den tidligere vinder af 6-dagesløbet.

 

 

CyclingLive fangede ham mens han fandt en banan frem fra hylden i hjemmet de dage hvor 6-dagesløbet står på. Eller skuret, som flere af rytterne kalder det. Bananen blev taget med til indoor-traineren, hvor han kørte de sidste sejrsmeter og sveddråber ud af benene:

-Sejren her i Derny Grand Prix finalen var rigtig hård. Michael (Mørkøv, red.) kom med et angreb, som jeg tror, at vi fik svaret lidt for sent på. Så derfor bed slutningen virkelig! Sagde Casper Folsach efterfølgende til CyclingLive

 

 

Og for den 23-årige Gentoftedrenge er der heller ikke tvivl om, at Derny-disciplinen, hvor han må regnes for en af verdens bedste, er en klar favorit:

-Ja, Derny Grand Prix er helt sikkert en af de discipliner, som jeg er allerbedst til. Jeg har ikke kørt et Derny Pace i det sidste stykke tid, som jeg ikke har vundet, haha. Så det kan man vel kun kalde en favorit disciplin.

-Desværre, så er der ikke VM og overhovedet ikke noget, der ligner VM i det. Så det er lidt en disciplin, som ligger lidt udenfor fokusområdet. Men kommer det en dag på programmet, så ja, så kunne det sagtens være!

 

 

Men byder muligheden sig en del, så kan alle og enhver regne med, at den danske tempospecialist er klar:

-Som det ser ud lige nu, så er det først og fremmest OL-disciplinerne og dernæst disciplinerne, som er på VM-programmet, som for det største fokus.
Men først og fremmest OL-disciplinerne, som holdløb og omnium. Omnium har Lasse (Normann Hansen, red.) dog siddet lidt tungt på men jeg kører jo stadigvæk nogle kvalstævner på national plan, så det er vigtigt at kunne lidt der og det er vigtigt at kunne lidt der. Men det er på ingen måde noget, som jeg satser hårdt på.

 

 

Noget andet, som han derimod satser hårdt på er en god landevejssæson. Forud for denne sæson har han skiftet rammerne som U/23-rytter hos Riwal Platform – Cycling Team ud med en tilværelse som seniorrytter hos Team Giant – Castelli.
23 år betyder stadigvæk, at der er masser af år til gode. Ikke desto mindre, så kan den allerede erfarne banerytter tage en masse med sig til landevejen:

-Jeg kan tage med til landevejen, at formen er god. Derudover glæder jeg mig rigtig meget til at køre på landevejen. Dels fordi, det er et nyt hold og jeg håber på en god sæson. Så jeg tager optimisme og en god form med.

 

 

Folsach har endnu sin første sejr udenfor banen til gode, men den skal nok komme:

-Jeg har endnu ikke sat mig nogle konkrete mål, men jeg håber egentlig, at jeg, når jeg kigger tilbage på sæsonen, så har jeg været et af holdets gode ryttere. Men også på hjemlig kontinental plan.

-Der vil jeg gerne være en af de dominerende skikkelser og vil gerne køre med i finalerne – både i de danske A-løb, men også de andre, som vi skal køre med Team Giant – Castelli. På den måde vil jeg også rigtig gerne lære fra mig til de mange rigtigt unge ryttere, som vi har på holdet.

 

 

Om det så bliver de danske løb, som vi kommer til at se ham ved er endnu usikkert. Men det danske blod flyder til trods for en international karriere stadig tungt i årene:

-Min deltagelse i danske løb i forhold til de internationale bliver nok lidt blandet. Der kommer nok til at være en række danske løb. Men når Giant – Castelli har som en række flotte internationale løb, så betyder det selvfølgelig også en del starter. I alt bliver det nok et godt mix, men jeg regner med at komme til alle de store danske.

 

 

På den lange bane er det dog ikke hverken landevejen eller 6-dagesløbene, som der bliver satset på. Folsach har allerede bevist med sin bronzemedalje ved OL i holdforfølgelse i sommers, at han kan begå sig på allerhøjeste niveau med banelandsholdet. Det udelukker dog hverken det ene eller det andet:

-Først og fremmest er mit fokus at køre holdløb.

-Men grunden til, at jeg ikke har kørt (6-dagesløb, red.) de sidste mange år har været, at VM lå lige op til, så vi ikke har kunne træne op til. Jeg ved ikke hvordan terminen ser ud til næste år, så det skal først lige cleares, før jeg ved, om jeg kan deltage. For det er stadig banelandsholdet, der er mit primære fokus. Særligt VM – bortset fra OL-årene, selvfølgelig.

 

 

Heldigvis ramler udesæsonen ikke sammen med landevejssæsonen, og det giver rig mulighed for at deltage på såvel banen som landevejen – særligt når man har krop som en selvopladende hybridmotor:

-Banesæsonen kører stort set 100 procent udenfor landevejssæsonen, så det kollidere ikke rigtigt. Det er måske kun nogle enkelte forårsløb, som jeg misser. Kun ganske få. Så der er ikke noget, som jeg prioritere over det andet eftersom, det spiller så godt sammen.

-Der er selvfølgelig formopgange og formnedgange for alle ryttere, og det er der selvfølgelig også for mig.
Men jeg har ikke det der behov for at holde en måneds pause på sofaen eller noget i den dur. Du kan ikke fange mig på et tidspunkt, hvor jeg er fuldstændig ude af form og ikke har trænet i et par uger, slutter Casper Folsach af til CyclingLive, mens han så småt spiser den sidste stump banan og skal tilbage i den vante alkove med udsigt til en tjæresmurt cykelbane i en kogende Ballerup Super Arena.

 

(Skrevet af Alfred Winther Groth)