Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/LayerSlider/wp/widgets.php on line 4 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 257 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/relate_posts_widget.php on line 86 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/latest_posts_menu.php on line 104 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Frederik Rodenberg Madsen er et af de helt store talenter i dansk cykel
logo
CyclingLive
"Velkommen til CyclingLive. Vi er Danmarks nye cykelside. Her får du alt det bedste fra de danske ryttere helt fra ungdomsrækkerne til de professionelle. Vi er ude og dække en række af de danske løb på de danske landeveje, og vi følger også kvindecykling og banecykling tæt. Endnu engang velkommen til CyclingLive. Sammen brænder vi for cykelsporten!
Læs mere her →
Facebook
Frederik Rodenberg Madsen er et af de helt store talenter i dansk cykel
16350
page,page-id-16350,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Frederik Rodenberg Madsen er et af de helt store talenter i dansk cykelsport

frederik-rodenberg-madsen

Frederik Rodenberg Madsen (Team Børkop Cykler – Carl Ras Roskilde Junior) er et af de helt store talenter i dansk cykelsport, og i 2016 har han haft en helt fænomenal sæson med blandt andet en OL-bronzemedalje ved de OL i Rio.
Vi har talt med Frederik Rodenberg, der snart skal forsøge at forsvare de danske farver ved VM i Qatar.

 

Hvordan synes du formen er lige nu?

– Den er bestemt opadgående. Jeg har trænet rigtig hårdt efter min pause efter OL, og jeg synes, jeg er ved at komme rigtig godt igen, og jeg træder nærmest bedre watt, end jeg nogensinde har gjort før.

 


Forventningerne er jo høje til dig til det kommende VM, hvordan ser du selv på det?

– Selvfølgelig er der pres på, men det er okay. Jeg har været til OL, og det er trods alt en del større end et junior-VM, så det gør ikke noget, at presset er stort.

 

 

Ambitionerne hos det unge stortalent er heller ikke til at tage fejl af, da CyclingLive spurgte Frederik ind til, hvad ambitionerne for det kommende VM er.

– Det er en massespurt, vi satser på, og jeg skal gå efter at vinde i princippet, men der kan ske så meget i sådan en massespurt, men hvis jeg får timet den rigtigt og får et godt hjul, så er en VM-trøje helt klart en mulighed, og det er en medalje også.

– Ruten, ja, altså der er jo ikke et eneste stykke, hvor den er lige. Den drejer hele tiden og der er 29 hårnålesving, så den er helt vildt teknisk, men igen så er den jo helt flad, så den passer rigtig godt til mig, også til det hold som vi har med. Det er nogle store motorer, og jeg tror bestemt, vi kan gøre en forskel derovre.

 


Frederik Rodenberg sætter desuden et par ord på, hvor vigtigt det er for ham, at store dele af U19-landsholdet til VM er ryttere han til dagligt kører sammen med.

– Det gør jo, at vi kender hinanden rigtig godt, og at jeg ligesom ved hvor jeg har dem henne, og de ved, hvor de har mig henne. På den måde er vi allerede kørt helt sammen som hold, og derfor er det virkelig lækkert, at vi allerede er kørt sammen som hold.

– Kroon fra Python har jeg kørt med i alle ungdomsårene, så ham kender jeg også rigtig godt, og han kender mig rigtig godt, så det giver noget motivation og noget tryghed.

– Python havde jo et godt løb nede i Belgien forleden der var fladt og lå til at komme hjem samlet, og det gjorde det også den første dag, hvor jeg blev toer på etapen, og så vandt jeg enkeltstarten og massespurten dagen efter, så det var en rigtig god test for lige at se, hvordan formen var i et UCI-løb, og man kunne finde ud af at skubbe stadigvæk, og det kunne jeg heldigvis.

 

 

Til sidst forholder Frederik Rodenberg sig til spørgsmålet, om det ville være en fiasko for ham, hvis det ikke skulle blive til medalje i Qatar, og om han skal til at fokusere mere på banen i næste sæson fremfor landevejen.

– Jeg vil ikke kalde det en fiasko. Jeg ved godt, at man skal sige sådan og sådan, men rent personligt ville det ikke være en fiasko, da jeg har haft en drømmesæson udover alle forventninger, og det kommer jeg nok højest sandsynligt ikke til at toppe igen.

– Men for holdet og for Danmark ville det ikke leve op til forventninger, hvis vi ikke får en medalje, så det er det, som jeg går 100 procent efter.

– Jeg har et baneprogram henover vinteren, som kommer til at fylde meget, men derfor kommer hele foråret, sommeren og efteråret til at stå på landevejen, og jeg drømmer selvfølgelig om at blive landevejs-professionel, så det er ikke noget med, at jeg tager det ene fra og det andet til, afslutter Frederik Rodenberg overfor CyclingLive.

 

 

Her på CyclingLive ønsker vi Frederik Rodenberg alt muligt held og lykke til VM, og vi håber det bedste for ham og resten af U19-danskerne!