Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/LayerSlider/wp/widgets.php on line 4 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 257 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/relate_posts_widget.php on line 86 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/latest_posts_menu.php on line 104 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Interview med Mathias Hannibal Christiansen. At blive bedste venner med
logo
CyclingLive
"Velkommen til CyclingLive. Vi er Danmarks nye cykelside. Her får du alt det bedste fra de danske ryttere helt fra ungdomsrækkerne til de professionelle. Vi er ude og dække en række af de danske løb på de danske landeveje, og vi følger også kvindecykling og banecykling tæt. Endnu engang velkommen til CyclingLive. Sammen brænder vi for cykelsporten!
Læs mere her →
Facebook
Interview med Mathias Hannibal Christiansen. At blive bedste venner med
At blive bedste venner med sin værste fjende. Mathias Hannibal Christiansen begyndte sent med at cykle, og var at finde i blandt andet SCR og Roskilde CR, inden han i 2014 kom på Team Kelberg -Roskilde Junior. (Danmarks stærkeste U19 hold)
Mathias Hannibal Christiansen, Cykel nyheder, Cykel interview, Cykel interviews, Mathias Hannibal Christiansen interview, Landevejscykling, Team Kelberg -Roskilde Junior
15652
page,page-id-15652,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Interview med Mathias Hannibal Christiansen

Mathias Hannibal Christiansen

At blive bedste venner med sin værste fjende.

 

Mathias Hannibal Christiansen begyndte sent med at cykle, og var at finde i blandt andet SCR og Roskilde CR, inden han i 2014 kom på Team Kelberg -Roskilde Junior. (Danmarks stærkeste U19 hold)

Han var flyttet til Campus Vejle for at følge drømmen om at blive den bedste, og en dag kunne leve af det.

Tid til mere træning, og en skole der var tilpasset til træning og udenlandsrejser.

 

 

Mathias valgte at stoppe fra den ene dag til den anden.
Grunden har han stadig ikke fundet ud af, men valget blev taget, og snakken faldt også på at han har været ude og lave alt det han ikke kunne, som rytter med store mål.
– “Jeg har altid fulgt min mavefornemmelse, og tager mine valg derefter, hvilket jeg også tror afspejlede sig i min måde og køre på cykel, og i mit liv generelt”

 

 

Siden 2års U17 har han haft følelses forstyrrelser i perioder, i form af følelsesløse ben, sovende fødder og smerter. Lægerne antog at det var nerveskader, efter styrt i hans karriere som cykelrytter, og at han skulle leve med føleforstyrrelserne resten af livet, men at skaden ikke ville forværres. Det viste sig dog i juli måned 2015 at være en blødning i rygmarven, som desværre ikke var blevet opdaget.

 

 

Mathias vågnede op der hjemme, og kunne ikke stå ud af sengen. Han blev derfor indlagt på hospitalet, og efter flere dage står det klart, han bliver erklæret lam fra brystet og ned.

En chok melding for familien, venner og ikke mindst Mathias selv.

 

 

Men Mathias er en hård nød at knække, så hurtig vælger han at kæmpe, i stedet for at lade livet gå i stå.
– “Jeg tror uden tvivl, at man kan sammenligne den proces jeg er på vej igennem, med en professionel karriere inden for sport. Det kræver commitment, viljestyrke og at man bygger sin hverdag 100% op efter det”

 

 

Der kom hurtigt tilbud om genoptræning for den unge mand, og her viste han hvad han er lavet af.
– “Jeg havde læst Jason Watts bog, omkring hans kamp efter hans rygmarvsskade, mens jeg var indlagt på Rigshospitalet. Det første jeg tænkte på da jeg kom på genoptræningscenteret i Hornbæk, var at jeg ville udskrives på kortere tid end ham”
Hvilket lykkedes Mathias ca. 1 uge inden. Målet blev sat da det er den samme genoptræning de skulle igennem i Hornbæk.
Viljen til at komme tilbage til livet bare i en anden form og et andet set-up. I form af ligge cykel er Mathias tilbage på vejen.
– “Lige nu er det bare som motionist, så jeg kan godt lade mine hår gro på benene” siger Mathias med et smil på læben.

– “Lige nu er det genoptræning, og troen på at kunne komme til at gå igen der arbejdes på, og så ser vi på det om et års tid om jeg skal gi gas på håndcyklen”

 

 

Selv om alle vil hjælpe den unge mand, så klare han næsten alt selv og det er vigtig for ham.
– “Jeg kan jo også bare side og kigge ind i vægen, men det giver ikke mening”

– “Jeg tager jo stadig ud og laver tossede ting med vennerne, og det kan sagtens lade sig gøre, selvom man sidder i kørestol, det handler om at være opfindsom, og turde at kaste sig ud i det”

 

 

Det er dyrt at købe en ny cykel, en billig i alu koster ca40-50.000kr og top model i Carbon er vi oppe i 100.000kr.

Mathias har holdt kontakten til Børkop cykler som var med-sponsor på Kelberg holdet, de har hjulpet med ny hjelm, og nyt tøj.

– “Jeg solgte jo det hele i sin tid, da jeg ikke havde lysten, så det er fedt nogle er villige til at hjælpe mig, det åbner en masse muligheder”

 

 

Vi syntes her på siden at Mathias har en vilje ud over det sædvanlige og vi er fan af hans hårde arbejde tilbage.

 

 

Håber at se dig til OL i 2020, og ønsker dig held og lykke med alt frem over.