Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/LayerSlider/wp/widgets.php on line 4 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 257 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/relate_posts_widget.php on line 86 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/latest_posts_menu.php on line 104 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Jakob Egholm vandt i sidste uge VM for Juniorer i U19-klassen
logo
CyclingLive
"Velkommen til CyclingLive. Vi er Danmarks nye cykelside. Her får du alt det bedste fra de danske ryttere helt fra ungdomsrækkerne til de professionelle. Vi er ude og dække en række af de danske løb på de danske landeveje, og vi følger også kvindecykling og banecykling tæt. Endnu engang velkommen til CyclingLive. Sammen brænder vi for cykelsporten!
Læs mere her →
Facebook
Jakob Egholm vandt i sidste uge VM for Juniorer i U19-klassen
16486
page,page-id-16486,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Jakob Egholm vandt i sidste uge VM for Juniorer i U19-klassen.

jakob-egholm

Jakob Egholm (Team Børkop Cykler – Carl Ras Roskilde Junior) vandt i sidste uge VM for Juniorer i U19-klassen.

 

 

Vi har været i kontakt med det unge stortalent, som satte et par ord på VM-triumfen samt den kommende fremtid, der venter ham, når han sammen med et par af sine nuværende holdkammerater tørner ud for det nuværende Giant-Scatto U23-mandskab i næste sæson.

 

 

Først og fremmest tillykke med den fantastiske præstation. Kan du prøve at sætte et par ord på, hvad du tænkte, da du havde armene i vejret og kørte over målstregen med viden om, at du havde vundet VM?

– Tusind tak! Ærlig talt tænkte jeg ikke specielt meget da jeg krydsede stregen. Jeg havde kørt mig så langt ud, at jeg slet ikke havde haft tid til at indse hvor stort det jeg lige havde præsteret er. Men som det ses på billederne var det en kæmpe forløsning og en drøm som gik i opfyldelse.

 

 

Hvordan har din egen sæson været? I har jo kørt fremragende igen på Roskilde Junior-holdet, men var VM-sejren prikken over i’et for dig?

– Jeg startede ud rigtig godt med 3 sejre i juniorcuppen og dernæst en sejr til nationscuppen i Morbihan. Ydermere har jeg været med på alle landsholdsture hvilket jeg slet ikke havde forventet!

– Til DM flopper jeg på TT’en men til linjeløbet, synes jeg igen, at jeg får bevist at jeg er blandt de stærkeste juniorryttere i DK – resultatet mangler lidt i sidste ende, men føler stadig at jeg gør en god figur. Resten af sæsonen har lidt været en sejrstørke, men jeg har lige siden DM trænet målrettet mod VM i linjeløb, og så er det bare fantastisk, at det belønner sig sådan. Det havde jeg alligevel ikke forventet.

 

 

Jakob Egholm sætter også et par ord på vigtigheden af det kæmpe kammeratskab som ham og resten af U19-drengene har haft både under VM og i denne sæson på Roskilde-holdet.

– Vores kammeratskab er uundværligt! Jeg holder enormt meget af alle drengene på teamet, og vi onder hinanden store sejre. Jeg tror, det er med til at skabe de bemærkelsesværdige resultater.

– Eksempelvis op mod VM kørte Mikkel og jeg nogle forfærdelig hårde træninger og sågar tog vi en uge fri fra skole, for at træne igennem sammen hver dag. Vi havde også andre fra teamet, som deltog i vores træningslejr de dage det passede dem, og det gjorde at vi får kørt noget verdensklasse træning, som man ikke er i stand til at køre selv.

– Det tror jeg også er med til at gøre os til verdens bedste Juniornation. På landsholdet har vi også haft et fantastisk fællesskab. Hoveddelen af landsholdet består dog af vores team, men ryttere som Andreas Kron, Morten Hulgaard og Johan Langballe gør det bare sjovere at være med landsholdet, samtidig med at de kører modbydelig stærkt!

– Min bedste ven Mikkel bjerg og jeg har været stålsat længe på at skrive kontrakt med det samme kontinentalhold. Vi har snakket med nogle forskellige danske teams, men da dialogen startede med Giant, var vi ikke i tvivl om, at dette var det rigtige for os.

– At Rodenberg også bliver en del af det, er bare et kæmpe kæmpe plus! Personligt kommer det til at betyde, at vi kan videreføre “Roskilde ånden” og bliver ved med at træne og køre cykelløb med den gnist og gejst vi hidtil har gjort. Også de lange vintertræninger vil fortsat bære præg at et træningsfælleskab mellem Mikkel, Rodenberg og jeg og selvfølgelig også de nye holdkammerater. Det vil komme til at løfte vores niveau endnu mere.

– Og folkene bag Giant Scatto er super komepentente og nogle helt igennem rare mennesker og det føler jeg også er vigtigt, når nu vi skal køre vores første år som senior hos dem.

 

 

Lige til sidst. Nu har du lige vundet VM, hvad er dine næste drømme?

– Jeg drømmer helt klart om at kunne skrive en professionel kontrakt om 3-4 år og prøve at leve drømmen ud som professionel cykelrytter.

– Jeg har specielt et mål om at udvikle mig som en alsidig rytter der kan begå sig i mange cykelløb – lidt á la en type som Greg Van Avermaet.

 

 

Spændende ord fra Jakob Egholm, der uden tvivl er et kæmpe talent, som vi kommer til at se meget mere til fremover! Her på CyclingLive ønsker vi endnu engang Jakob et stort tillykke med kontrakten. Vi glæder os meget til at følge ham fremover!