Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/LayerSlider/wp/widgets.php on line 4 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 257 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/relate_posts_widget.php on line 86 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/latest_posts_menu.php on line 104 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Michael Mørkøv: Kun en sejr tæller for par nummer syv
logo
CyclingLive
"Velkommen til CyclingLive. Vi er Danmarks nye cykelside. Her får du alt det bedste fra de danske ryttere helt fra ungdomsrækkerne til de professionelle. Vi er ude og dække en række af de danske løb på de danske landeveje, og vi følger også kvindecykling og banecykling tæt. Endnu engang velkommen til CyclingLive. Sammen brænder vi for cykelsporten!
Læs mere her →
Facebook
Michael Mørkøv: Kun en sejr tæller for par nummer syv
17487
page,page-id-17487,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Michael Mørkøv: Kun en sejr tæller for par nummer syv

Michael Mørkøv

I par med Lasse Normann Hansen er målet for Michael Mørkøv klart ved 6-dagesløbet i Ballerup. De skal vinde.
Når man tænker på 6-dagesløbet i Ballerup er tallet syv uundgåeligt. Med det legendariske rygnummer har Michael Mørkøv vundet det københavnske 6-dagesløb fem ud af otte gange.
I år er så niende gang, at han stiller til start med rygnummer syv, og tangerer dermed sin tidligere makker Alex Rasmussens rekord.
Makkeren i år hedder Lasse Normann Hansen – ligesom han i øvrigt gjorde i 2013.

 

 

Og skulle man tro, at de store forventninger, der automatisk følger med rygnummer syv, er man indtil videre blevet gjort til skamme. Hansen og Mørkøv har i de første to dage været de suverænt bedste på de polerede gulve i Ballerup:

– Indtil videre synes jeg, at det er gået rigtigt godt. Lasse er en fantastisk partner for mig at køre med. Han er velforberedt og rigtig stærk, så jeg er meget tilfreds, siger Michael Mørkøv til CyclingLive og fortsætter

– Der er ingen tvivl om, at når vi kører par nummer syv, og jeg har vundet det her løb op til flere gange, så er det kun en sejr, der tæller. Så det er jo det, vi går efter.

 

 

Foruden Michael Mørkøv, så deltager en anden Mørkøv også ved dette års udgave af 6-dagesløbet i Ballerup. Sidste års vinder, og lillebror til Michael Mørkøv, Jesper Mørkøv danner i år par med Marc Hester, og ankommer til det københavnske i absolut storform. Med storebror Mørkøvs karriere på landevejen er det forholdsvis sjældent, at de to mødes, og derfor betyder denne uges møde noget helt særligt:

– Det er altid specielt at køre mod min lillebror: På den ene side, så ønsker jeg det bedste for ham, som bror, og på den anden side så vil jeg jo rigtigt gerne vinde.
Derfor er det jo lidt specielt at køre mod ham. Men i bund og grund, så glæder jeg mig bare over, at han er blevet så dygtig en 6 Dages-rytter – specielt denne vinter med op til flere topplaceringer.

 

 

Men bare fordi man deler barndom, mødes til familiefester og hedder det samme til efternavn bliver der bestemt ikke givet ved døren:

– Man kan godt tilsidesætte den familiære relation på banen. Når vi kører derude, så tænker jeg ikke så meget over, om det er Jesper eller nogen af de andre. Måske hjælper jeg ham nogle gange, og nogle gange hjælper han mig med at blive lukke inde i en god position eller måske tage en omgang sammen.

 

 

Og netop den igangværende landevejskarriere betyder også, at de mange flotte meritter, som Michael Mørkøv i gennem årene har opnået på banen bliver fulgt op på:

– Jeg tror ikke, at jeg får mere tid til at køre baneløb ikke mere, end hvad jeg har gjort tidligere. Jeg regner ikke med at skulle køre mere baneløb end, hvad jeg har gjort de seneste par år. Jeg prøver hver vinter at se, om jeg ikke kan få presset et 6-dagesløb eller to ind i vinterprogrammet, men oftest, så er det svært i forhold til træningslejr. Men vigtigst af alt er det for mig, at køre her i Ballerup, slutter den tidligere VM-, OL- og World Cup-medaljetager overfor CyclingLive.

 

(Skrevet af Alfred Winther Groth)