Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/LayerSlider/wp/widgets.php on line 4 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 257 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/relate_posts_widget.php on line 86 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/latest_posts_menu.php on line 104 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Mikkel Lauritsen Worm vil skabe et nyt cykelhold på kvindesiden
logo
CyclingLive
"Velkommen til CyclingLive. Vi er Danmarks nye cykelside. Her får du alt det bedste fra de danske ryttere helt fra ungdomsrækkerne til de professionelle. Vi er ude og dække en række af de danske løb på de danske landeveje, og vi følger også kvindecykling og banecykling tæt. Endnu engang velkommen til CyclingLive. Sammen brænder vi for cykelsporten!
Læs mere her →
Facebook
Mikkel Lauritsen Worm vil skabe et nyt cykelhold på kvindesiden
15780
page,page-id-15780,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Mikkel Lauritsen Worm vil skabe et nyt cykelhold på kvindesiden

Mikkel Lauritsen Worm

Mikkel Lauritsen Worm vil skabe et nyt cykelhold på kvindesiden. Vi har taget en snak med hovedmanden bag hele projektet. I dag bringer vi første del af vores interview med Mikkel, der fortæller om hele idéen bag projektet.

 

Du vil lave et cykelhold på damesiden. Hvordan kom du på tanken, at du ville lave et cykelhold?

– Jamen nu er det jo ikke helt 100, at det kommer på plads, men der arbejdes på det. Jeg kom i tanke om det, fordi en kammerat spurgte mig for to år siden, om vi ikke skulle prøve, da han havde et par kontakter til ryttere og nogle folk med noget godt udstyr.

– Vi prøvede egentlig også sidste år, men da han trak sig, stod jeg pludselig med det hele alene, og det var lidt for sent, at jeg vidste det, men jeg har altid syntes, at det har været fedest at hjælpe dem, der har sværest ved at skaffe sponsorer og få det hele til at køre rundt. Dem kan jeg godt lide at hjælpe, for de har mere brug for det, føler jeg.

– Jeg synes faktisk, at kvindecykling er mindst ligeså fedt som herrecykling. Det er selvfølgelig en anden måde at køre på, men jeg synes, det er mindst ligeså underholdende, så de skulle have en hånd, og derfor er jeg ved at samle ind til det her hold.

 

 

Er det simpelthen for at sætte mere fokus på kvindecykling fremover?

– Jeg gør det ikke rigtig for at hjælpe bare for at hjælpe. Jeg gør det, fordi jeg synes, der er mange spændende talenter i sporten, og jeg synes, de skal have muligheden for at blive spredt endnu mere ud end bare BMS, hvor de fleste kører lige nu, og så kan jeg godt lide konkurrencen. Det gør jo ikke noget, at der er flere hold end de 2-3 hold, som der er i denne sæson.

 


Mikkel Worm sætter også et par ord på processen bag hele projektet, og han fortæller lidt om, hvor mange personer, der skal til for at kunne skabe et nyt cykelhold på kvindesiden.

– Tanken er, at der gerne skulle være to mekanikere, og som det ser ud lige, er det mig der kommer til at være den der ligesom står for det hele. Der er også en med indover projektet, som skal skaffe sponsorer og hjælpe den vej.

– Så snakker jeg også med en fra et andet land, som måske bliver sportsdirektør på holdet, og så er der to mekanikere, men det er sådan meget lige nu, for jeg skal også ud og finde en massør eller to, så det kan godt blive på frivillig basis.

– Det er jo sjovt at hjælpe kvindecykling, og jeg vil gerne op på otte eliteryttere. Det er mest, når vi skal stille hold i udlandet, så skal vi stille med seks ryttere, og jeg mener man ikke rigtig kan udspille sig taktisk nok, hvis man kun er en 3-4 stykker på holdet.

– Så kunne det også være rigtig fedt at have et par juniorer på holdet, måske nogle af dem der kører på sidste år på juniorsiden, for så kan de komme op og køre med på seniorplan.

 

 

Du snakkede om, at du talte med en udenlandsk sportsdirektør, kan holdet også blive en smule internationalt?

– Ja altså, det bliver jo svært udelukkende at have danske ryttere på holdet. Det kan du godt, men de fleste af rytterne er jo fordelt ud på andre hold, og som det ser ud lige nu, hvor BMS sidder på rigtig mange af de dygtige ryttere, så bliver man nødt til at kigge udenlands, og her er Sverige i kikkerten, og der kunne også komme en enkelt eller to fra Norge. Så kunne der også komme en enkelt fra Italien og andre lande.

– Det er alt sammen noget, som der arbejdes på, for jeg vil gerne have et bredt hold, så vi både kan køre gode enkeltstarter, sammensætte et godt hold til DM og gøre det godt i det kuperede terræn, og så skulle vi helst også finde en rytter, der kan køre en god og fornuftig spurt, men det er alt sammen noget, vi må se på.

 

 

Hvad er drømmene fremadrettet. Hvilke løb drømmer i om at kunne deltage i?

– Jeg vil jo sagtens sige, at vi kunne køre alle de store løb. Det kunne jo også være meget sjovt at køre sidstedagen i Tour de France osv. men man skal jo kravle, før man kan gå. Jeg vil rigtig gerne, at vi kan komme ud og køre nogle 2.2 eller 1.2 løb og primært etapeløb. Det må gerne være de næstbedste løb, for man skal virkelig have et stærkt setup, hvis du skal ud og køre med blandt de aller bedste.

– Det er bedre at give rytterne noget erfaring, hvor de kan føle, at de er med, og så alt efter hvor stærkt et hold, man får samlet sammen, vil jeg mene, det er bedre at bygge på år for år i stedet for at smide dem ud i løb, hvor halvdelen af holdet er færdige efter de første 50 kilometer.

– Det er bedre at holdet får succes oplevelser, for selvtilliden må ikke ryge for dem. De skal bygges op som ryttere, og der skal være en ‘gulerod’ hvor de føler, de kan køre med om sejren.

 

 

Hvor realistisk ser du, at det er muligt at holdet kan blive til noget allerede i år?

– Vi starter ikke et hold op i år, da det ikke vil give nogen mening at starte midt i sæsonen. De fleste ryttere er jo låste på andre hold primært BMS Birn. Men det er da klart, at hvis jeg får præsenteret et holdnavn og ryttere nu her, når vi begynder at slutte sæsonen af, så bliver der jo samlinger og træningslejre i udlandet, men det bliver helt sikkert først fra næste år, at der bliver løb på kalenderen.

 

 

Vi glæder os til at se, hvad det kan blive til for Mikkel Lauritsen Worm, og vi ønsker ham held og lykke med projektet!