Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/LayerSlider/wp/widgets.php on line 4 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 257 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/relate_posts_widget.php on line 86 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/latest_posts_menu.php on line 104 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Nyt dansk juniorsamarbejde skal sikre fremtidens talenter. CK Aarhus.
logo
CyclingLive
"Velkommen til CyclingLive. Vi er Danmarks nye cykelside. Her får du alt det bedste fra de danske ryttere helt fra ungdomsrækkerne til de professionelle. Vi er ude og dække en række af de danske løb på de danske landeveje, og vi følger også kvindecykling og banecykling tæt. Endnu engang velkommen til CyclingLive. Sammen brænder vi for cykelsporten!
Læs mere her →
Facebook
Nyt dansk juniorsamarbejde skal sikre fremtidens talenter. CK Aarhus.
17668
page,page-id-17668,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Nyt dansk juniorsamarbejde skal sikre fremtidens talenter

CK Aarhus og Nr

Nyt dansk juniorsamarbejde skal sikre fremtidens talenter:

 

I september mdr. blev cykelholdet CK Aarhus og Nr. Søby enig om, at de i fremtiden vil sikre, at dansk cykling får nye talenter, hvor uddannelse og træning skal spille sammen. Holdet hedder Junior Team Nr Søby – CK Aarhus.
I både Nr. Søby og CK Aarhus er der tradition for, at udvikle ungdomsryttere og skabe grundlag for at unge der ønsker, at fortsætte deres cykelkarriere i voksenrækkerne er fysisk og mentalt klar til dette. Hen over vinteren, har de to klubber lavet et samarbejde hvor formålet er at bevare den enkelte rytter i klubbens træningsmiljø, og dermed kunne fortsætte det igangværende udviklingsarbejde med rytterne i deres vante miljø, og sammen med deres kammerater og vanlige trænere. Det bliver derfor et anderledes samarbejde end det vi normalt ser, da rytterne bliver i deres nuværende klub.

 


Vi har her på siden fået en kommentar fra sportsdirektør Martin Hansen:

-Rytteren fortsætter med at køre i sit klubtøj (enten CK-Aarhus eller Nr Søby), således stiller vi ikke op til løb i ens tøj som andre teams ellers gør. Vi får måske ens hjelme, men det må tiden vise, samtidig med dette er vi heller ikke et DCU-team, da vi hellere fokuserer på klubtilhørsforhold, og samarbejde på tværs af de to klubber, hvilket vi også mener, er helt unikt og nyskabende ved dette projekt. I fremtiden håber vi på, at rytterne på vores hold kan blive gode nok til, at blive en del af Aura Energi CK Aarhus eller ColoQuick Cult, som vores to klubber er en del af. Men lige nu er det udviklingen af den enkelte både som ryttere og person, der er det vigtigste, samt at den enkelte kan få en uddannelse og cykling til at fungere.

 


Selvom rytterne ikke kommer til at køre i ens tøj, er formålet helt klart.

-Vi skal udvikle rytternes mentalitet, evne til samarbejde, arbejde med deres fysiske styrke, udholdenhed, viljestyrke og tekniske færdigheder, så de har grundlaget for at håndtere skiftet fra ungdomsklasserne til de voksne eliteklasser, samtidig med dette vil vi fremtidssikre og videreudvikle et klubbaseret professionelt orienteret tilbud til juniorer i Nr Søby og CK Aarhus, hvor sammenhæng mellem uddannelse og cykling går op i en højere enhed.

 

 

Rytterne har allerede været samlet 4 gange hvor rytterne har lært hinanden at kende socialt fortæller Martin Hansen.

-De har arbejdet sammen om at rydde op, vaske op og træne sammen….altså de samarbejder om alle opgaver. Vi vil ikke have at rytterne får en oplevelse af, at være små konger som vartes op af de voksne omkring dem. Fokus har også været at klubbernes trænere, og den personlige træner har lært dem at kende, og at der er blevet lavet træningspas som har testet deres niveau, og samtidigt vist hvor de skal være, når man skal klare sig i juniorløb. Vi stiller krav til at de skal passe deres træning og lægge deres træning op på trainingpeaks, så vi kan følge med i deres indsats.

 


Og allerede nu er mange af rytternes løbsprogram lagt fast fortæller Martin Hansen.

-Den 25. og 26.3 skal drengene køre løb i Belgien. Der er tale om to Kermesseløb i juniorklassen. Der må deltage 150 ryttere i løbene og disse er omkring 80 km. lange. De belgiske løb ligger inden den danske forårssæson, og er både en test for vores ryttere ift. niveauet inden de danske løb, men også en del af den cykelrytter uddannelse vi forsøger at give dem. Løbene i Belgien køres generelt mere aggressivt end i Danmark. Efter den danske forårssæson og DM i enkeltstart og linjeløb, deltager vi formentligt i et svensk etapeløb i Tiddaholm og enten Randers Bike Week eller et løb i Assen i Holland. Vi har ikke lagt os endeligt fast på dette endnu. Vi afslutter sæsonen i Danmark 1.oktober i Bov. I løbet af sæsonen deltager vi i den danske juniorcup og extremecuppen og jysk fynske mesterskaber.

 

 

Afslutningsvis fortæller Martin Hansen lidt om forventningerne til sæsonen.

– Det forventes at rytterne stiller til start minimum 20 gange i løbet af sæsonen, og her sigtes der mod podieplaceringer i både danske og udenlandske løb.

 

 

Følgende ryttere er en del af det nye team:
CK Aarhus:
Søren Vosgerau
Mikkel Hjordkvist Skovgaard
Jonas Perto
Daniel Guld
Kristian Danielsen

 


Nr Søby:
Daniel Sigh
Jonas Nybo
Jakob Bødker
Anders Stubberup

 

 

Her på CyclingLive glæder vi os utrolig meget til at følge det nye hold, og ikke mindst alle de nye talenter, som vi både vil se på de danske og udenlandske landeveje.

 

(Skrevet af Andreas Larsen)