Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/LayerSlider/wp/widgets.php on line 4 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 257 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/relate_posts_widget.php on line 86 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/themes/bridge/widgets/latest_posts_menu.php on line 104 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/c/8/d/cyclinglive.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Rasmus Quaade: Skal bidrage med erfaring og vinde cykelløb. Rasmus
logo
CyclingLive
"Velkommen til CyclingLive. Vi er Danmarks nye cykelside. Her får du alt det bedste fra de danske ryttere helt fra ungdomsrækkerne til de professionelle. Vi er ude og dække en række af de danske løb på de danske landeveje, og vi følger også kvindecykling og banecykling tæt. Endnu engang velkommen til CyclingLive. Sammen brænder vi for cykelsporten!
Læs mere her →
Facebook
Rasmus Quaade: Skal bidrage med erfaring og vinde cykelløb. Rasmus
17663
page,page-id-17663,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Rasmus Quaade: Skal bidrage med erfaring og vinde cykelløb

Rasmus Quaade

Rasmus Quaade: Skal bidrage med erfaring og vinde cykelløb:

 

Som en ny stor tilføjelse til Team Giant – Castelli er den tidligere medaljetager ved OL i banecykling, VM i enkeltstart samt dobbelt dansk mestre i enkeltstart Rasmus Quaade budt velkommen forud for den nye sæson. Tempospecialisten som blev landskendt for sit karismatiske cykelstyrsoverskæg har byttet tilværelsen som delvis banerytter delvis landevejsrytter med nye mål og nyt skæg. Fokusset er sat udelukkende på landevejen og skægget har fået lov at gro.

 


Quaade er dog langt fra så primitiv som den vilde hårvækst kunne hentyde til. Efter to år som rytter på Pro Continental-niveau gør han sig klar til en tilværelse på Continental-plan:

– Jeg synes ikke, at jeg er gået ned i niveau, netop fordi jeg stadig er fuldtidscykelrytter. Det eneste der har ændret sig er baglandet: Fremfor fire har jeg nu tre cykler i vognene og fremfor at flyve kører vi til løbene men derudover, så synes jeg ikke, at der er så stor forskel, fortæller Quaade til CyclingLive

 


På enkeltstarten har han tidligere besejret verdensstjerner som Bob Jungels, Rohan Dennis, Niki Terpstra, Jan Bárta og Luis Leon Sanchez. Men stjernestøvet smitter ikke, og den tidligere U/23-europamester i enkeltstart ser frem til ny modstand:

– Jeg kommer selvfølgelig til at køre nogle mindre løb, men skal jeg være helt ærligt, så synes jeg ikke altid, at det har været lige fedt at køre mod Valverde eller Sagan, fordi de kører altså virkeligt stærkt. Når man kører på mit niveau, så ved man nærmest altid, at man ikke kommer til at vinde de løb, som den kaliber af ryttere stiller op i. Nu stiller jeg op i nogle løb, hvor jeg faktisk kan komme ud og vinde,

– Jeg tror på, at jeg kan komme ud og vinde nogle cykelløb nu. Jeg har hævet mit niveau meget, så derfor tror jeg også på, at jeg kan vinde.

 


En af grunden til, at Quaade har hævet niveauet, skal findes i et ændret fokus:

– Jeg synes egentlig, at jeg har forbedret mig hele vejen rundt, som cykelrytter. Efter to år som professionel har jeg fået nogle erfaringer, som har været helt unikke. Min oplevelse er, at udviklingen kommer lidt i ryk, og det har den blandt andet gjort henover vinteren, hvor jeg har lagt træningen om fra at være meget banerytter til kun at være landevejsrytter. Det skulle jo gerne give pote i den kommende sæson.

 


Et af de helt store mål, som det ændrede fokus gerne skulle hjælpe til med i den kommende sæson, er at genvinde titlen som Danmarks bedste cykelrytter på enkeltstart. En titel, Quaade tidligere har vundet i både 2011 og 2014 – og resten, ja det kommer løbende:

– Jeg har ikke endnu sat nogle specifikke løb i sæsonen, som jeg vil gå efter. Jeg har selvfølgelig Danmarksmesterskabet i enkeltstart og derved forhåbentligt Verdensmesterskabet i enkeltstart. Men der er også nogle landevejsløb, som ikke er enkeltstart, hvor jeg skal ud og gøre mig gældende, men dem ved jeg ikke hvad er endnu. Det har jeg ikke prøvet før at definere. Men jeg er sikker på, at det nok skal komme hen af vejen, når jeg finder mit niveau.

 


Det er altså uden tvivl en erfaren herre, som Brian Nygaard og resten af holdet bag Team Giant-Castelli får glæde af. Ikke mindst de unge ryttere:

– Med enorm stor erfaring fra to år som professionel kan jeg biddrage her på holdet, hvor der er mange, som netop gerne vil være professionelle. Hvis de lige bliver klædt lidt på fra nogle, som har været professionelle, så regner jeg med, at de kommer ud med en stor fordel, og det vil jeg rigtig gerne være med til,

– Som den ældste på holdet kommer min rolle til at bestå i at bidrage med en masse erfaring og selv vinde nogle cykelløb. Jeg tror på, at jeg kan fortælle noget nyt og spændende for dem, og at de samtidig vil bakke mig op til at vinde nogle cykelløb, ligeså vel som jeg bakker dem op til at vinde cykelløb.

 


Og et af de cykelløb, som har været helt centrale for Quaades cykelkarriere skal vindes igen:

– Jeg kører efter at vinde Danmarksmesterskabet i enkeltstart. Nu kører jeg efter at komme tilbage på mit gamle niveau, og med det håber jeg, at det er nok til at vinde DM, slutter en afslappet men sikker Rasmus Quaade af overfor CyclingLive.

 

(Skrevet af Alfred Winther Groth)

Foto. Team Giant – Castelli